Löydätte valikoimastamme akkreditoidun etyleenioksidimäärityksen elintarvikkeista. Etyleenioksidianalytiikan kysyntä on noussut viime vuosina elintarvikkeista löytyneiden etyleenioksidipitoisuuksien myötä. Elintarviketoimijat ovat joutuneet toteuttamaan useita takaisinvetoja tuotteista löytyneiden viranomaisen asettamien etyleenioksidipitoisuuksien takia.

Pyydä tarjous etyleenioksidin analysointiin helposti viereisellä lomakkeella tai vaihtoehtoisesti voitte olla yhteydessä suoraan myyntiimme.

Akkreditoitu etyleenioksidianalyysi

Etyleenioksidianalytiikkamme tehdään suuren saksalaisen yhteistyölaboratoriomme GBA:n akkreditoidussa laboratoriossa Hampurissa. Etyleenioksidipitoisuus määritetään etyleenioksidin ja 2-kloorietanolin summana. Menetelmä on akkreditoitu ja tehdään standardin HH-MA-M 03-064, GC-MS/MS: 2021-02 mukaisesti. Analyysiaika on noin 7 työpäivää ja analyysiin tarvitaan vähintään 50 grammaa näytettä. Tarkemmat tiedot analyysistä ja määritysrajoista löydätte alla olevasta linkistä.

B-ETH-OX: Etyleenioksidi elintarvikkeista

Etyleenioksidi viranomaisten tarkkailussa

Ruokaviraston sivuilla kerrotaan, että muun muassa EU:n ulkopuolelta tuoduissa seesaminsiemenissä, siemenistä valmistetuista öljyistä, tahineista, inkivääriuutteista ja johanneksenleipäpuujauheesta on löytynyt EU:n torjunta-ainejäämille asettamien enimmäismääräpitoisuuksien (Reg. (EC) 396/2005) ylityksiä.

Etyleenioksidi on luokiteltu Ruokaviraston mukaan syöpää aiheuttavaksi, soluissa mutaatioita aiheuttavaksi ja lisääntymiselle vaaralliseksi aineeksi. Aine on kielletty EU-alueella elintarvikekäytössä, mutta sitä käytetään EU:n ulkopuolella torjunta-aineena sen bakteereja, sieniä ja viruksia tuhoavien ominaisuuksien takia. Etyleenioksidille ei ole määritetty toksikologista raja-arvoa, minkä vuoksi ainetta ei saa varovaisuusperiaatteen mukaisesti päätyä elintarvikeketjuihin lainkaan.

Lisää tietoa etyleenioksidista löydätte Ruokaviraston verkkosivuilta.