ALS Finland Oy tarjoaa täyden valikoiman analyyseja eri matriiseille, kuten rakennusmateriaaleille sekä ilma- ja pölynäytteille.

Analyysivalikoimastamme löytyvät mm. analyysit asbestille ja muille rakennusten haitta-aineille sekä sisäilman kuiduille ja pölyille. Kaikki laboratoriomme ovat kansainvälisen ISO 17025 standardin mukaisesti akkreditoituja ja osa tarjoamistamme analyysimenetelmistä on myös akkreditoitu.

Ota yhteyttä meihin kuullaksesi lisää analyyseistamme ja palveluistamme.

Analyysit rakennusmateriaaleista

ALS Finland tarjoaa laajan valikoiman akkreditoituja analyysejä useille erilaisille rakennusmateriaaleille. Tarjoamiimme analyyseihin kuuluvat muun muassa PCB- ja PAH-yhdisteet, öljyt, ftalaatit, klooratut parafiinit, metallit (kuten lyijy, elohopea ja kromi VI), asbesti sekä homeet.

Etenkin purkutöissä on ensiarvoisen tärkeää, että vaaralliset aineet pystytään tunnistamaan nopeasti jätemateriaaleista. Tämän vuoksi olemme tuoneet valikoimaamme mahdollisuuden tarjota erittäin lyhyitä analyysiaikoja rakennusmateriaaleille. Tarjoamme lähes kaikille analyysipaketeillemme pikamahdollisuutta.

On olemassa lukuisia rakennusmateriaaleja, jotka voivat sisältää haitallisia ja vaarallisia yhdisteitä. Tyypillisimpiä haitta-ainemateriaaleja ovat betoni, tiilet, laatat, keramiikka, puu, bitumipaperi, muovit ja pinnoitteet. Rakennuksista voi löytyä myös PCB-yhdisteitä sisältäviä tiivisteitä, PCB-yhdisteitä sisältäviä akryylilattioita, öljyisiä kaapeleita ja CFC-yhdisteitä sisältäviä eristeitä. Tarjoamme kaikille näille materiaaleille analytiikkaa.

Valikoimaamme kuuluvat muun muassa seuraavat analyysit:

Analysoitavat yhdisteet riippuvat osittain rakennusmateriaalista (esimerkiksi PAH-yhdisteitä analysoidaan tyypillisesti saumasaineista ja PAH-yhdisteitä kattohuovasta). 

Kaikki laboratoriomme sekä lähes kaikki menetelmät rakennusmateriaaleille ovat akkreditoituja. 

Näytteiden esikäsittely

Rakennusmateriaalit vaativat hyvin usein esikäsittelyn ennen analyysia. Rakennusmateriaalit ovat hyvin usein epähomogeenisia, minkä vuoksi esikäsittely on erityisen tärkeää edustavan ja luotettavan analyysituloksen saamiseksi.

Näytteiden esikäsittelyyn voi kuulua muun muassa betoninäytteiden sahausta, murskausta, jauhatusta ja kryogeenista jauhatusta nestetypessä. Esikäsittelemme lähes kaikkia edellä mainittuja rakennusmateriaalinäytteitä.

Milloin rakennusmateriaalien analysointi on tarpeen?

Vanhat teollisuusrakennukset sijaitsevat usein keskeisillä paikoilla ja ovat kiinnostavia kiinteistökohteita asunnoiksi, toimistoiksi ja julkisiksi tiloiksi. Teollisuuden saasteiden lisäksi ympäristölle haitallisia, rakennusmateriaaleista löytyneitä aineita ovat muun muassa asbesti, PCBt, PAHit, öljyt, elohopea, lyijy ja radon. 

Kun rakennuksia puretaan tai uudelleenrakennetaan, rakennusmateriaalien tutkimus on hyvin usein tarpeen tai siitä on usein säännelty viranomaisen puolesta. Rakennusmateriaalien tapauksessa on erittäin tärkeää ehkäistä rakennusjätteisiin ja jätteiden hävittämiseen liittyviä riskejä.

Hyötykäyttö- ja kaatopaikkakelpoisuusanalytiikan avulla voidaan tunnistaa rakennusmateriaalit, joita voidaan käyttää uudelleen. Tämän lisäksi analytiikka mahdollistaa vaarallisten jätteiden tunnistamisen ja niiden oikean hävittämisen.