ALS tarjoaa PFAS eli per- ja polyfluorialkyyliyhdisteiden analysointia useista eri näytematriiseista.

Valikoimaamme kuuluvat tällä hetkellä PFAS-määritykset:

  • Maa- ja sedimenttinäytteistä
  • Vesi- ja juomavesinäytteistä
  • Elintarvikenäytteistä (mm. liha, kala, kananmunat, maitotuotteet)
  • Elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvista pakkausmateriaaleista (kontaktimateriaalit, kuten muovi, paperi, pahvi)
  • Sammutusvaahtoaineista

Maa- ja sedimenttinäytteille sekä vesinäytteille ALS tarjoaa neljää erilaajuista analyysipakettia: suppeaa, keskikokoista, laajaa ja erittäin laajaa. Vesipaketit ovat saatavilla myös erittäin alhaisilla määritysrajoilla, jotka on tarkoitettu puhtaiden vesien, kuten juomaveden analysointiin. Tarjoamme vesinäytteille myös TOP Assay -määritystä, jolla voidaan arvioida PFAS-yhdisteryhmään kuuluvien aineiden kokonaispitoisuutta tutkimalla jokaista yhdistettä erikseen. 

Voit tutustua PFAS-yhdisteiden määrityksiin näytematriiseittain tarkemmin oikealla löytyvistä linkeistä.

Tutustu PFAS-analyysipaketteihimme ja niiden sisältämiin yhdisteisiin tarkemmin tästä »

 

Mitä PFAS-yhdisteet ovat?

Perfluoroalkyylikemikaaleja (PFAS-aineita) löytyy tänä päivänä kaikkialta. Ryhmä käsittää yli 4700 erilaista kemikaalia ja yhdisteitä löytyy sammutusvaahdoista, kosmetiikasta, paistinpannuista ja tekstiileistä aina rasvaa hylkiviin elintarvikepakkausmateriaaleihin. Teollisuuden ja käytön eri vaiheissa yhdisteitä päätyy myös ympäristöön.

Koska jotkin PFAS-yhdisteet ovat erittäin pysyviä, kertyvät yhdisteet ravintoketjuissa ja päätyvät lopulta myös ihmisiin ravinnon ja ympäristön kautta. PFAS-yhdisteiden on tutkittu muun muassa heikentävän immuunijärjestelmää ja altistavan syövälle.

PFAS-yhdisteisiin liittyvä lainsäädäntö on tällä hetkellä murrosvaiheessa ja esimerkiksi EU:n tasolla selvitetään turvallisia PFAS-yhdisteiden altistusrajoja ja mahdollista PFAS-yhdisteiden täyskieltoa. Vuoden 2023 alussa astui voimaan uusi EU:n laajuinen juomavesidirektiivi (2020/2184), joka sääntelee myös PFAS-pitoisuuksien tutkimista juomavedestä. 

 

Pyydä tarjous!

Autamme mielellämme sopivan PFAS-analytiikan valinnassa. Voit jättää yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella, niin olemme yhteydessä mahdollisimman pian. Voit nopeuttaa tarjouspyynnön käsittelyä jättämällä mahdollisimman tarkat tiedot projektisi yksityiskohdista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.