Jos sinulla ei ole vielä tarjousta, ota ensin yhteyttä myyntiimme tarjouspyyntöä varten. Tarjouspyynnössä on hyvä mainita ainakin näytematriisi, halutut analyysit, kuinka isoista näyte-eristä on kyse sekä mahdolliset analyysitekniikka- tai määritysrajavaatimuukset. Kotisivuiltamme löytyy tietoa tarjoamistamme analyyseista, mutta jos haluamaasi analyysia ei löydy sivuiltamme, voitte tiedustella sitä myynnin asiantuntijoiltamme.

Jos sinulla on jo voimassa oleva tarjous, saat lisätietoa näytteiden toimitukseen ja analysointiin liittyen näytteiden vastaanotostamme ja asiakaspalvelustamme. Katso myös alla olevat muut usein kysytyt kysymykset, vastaus kysymykseesi voi löytyä jo valmiina.

Myynti Tarjouspyynnöt, hinnat ja muut myynnin kysymykset myynti.hki@alsglobal.com
010 470 1207 (Vesa Kesälahti) 
Vastaanotto Näyteastiat, näytteiden vastaanotto ja noutopalvelut, analyysitilaukset vastaanotto.hki@alsglobal.com
010 470 1202
Asiakaspalvelu Analyysitulokset ja muut asiakaspalvelun kysymykset asiakaspalvelu.hki@alsglobal.com
010 470 1200

Kotisivujemme etusivulla on analyysihaku, jonka avulla voit hakea analyyseja kotisivuiltamme. Valitse näytetyyppi ja tee analyysihaku, jolloin sivusto listaa kaikki ko. näytetyypin analyysit. Voit myös rajata hakua valitsemalla analyysityypin tai vapaalla hakusanalla.  Usein helpoin tapa löytää haluttu analyysi on kirjoittaa analyysin tai parametrin nimi vapaaseen hakukenttään.

Tarvittavat näytemäärät ja -astiat ovat pääsääntöisesti ilmoitettu jokaiselle analyysille kotisivuillamme.  Kotisivuiltamme löytyy myös erilliset ohjeet näytematriisittain: vesinäytteetmaa- ja sedimenttinäytteet ja rakennusmateriaalinäytteet.

Yleisesti maa, sedimentti- ja rakennusmateriaalinäytteet kannattaa ottaa kaasutiiviiseen pussiin, vesinäytteille suosittelemme ALS:n tarjoamia näytepulloja. Lisätietoa voi tarvittaessa kysyä asiakaspalvelustamme asiakaspalvelu.hki@alsglobal.com tai +358 10 470 1200.

Yleisesti näyteastiat kannattaa aina täyttää täyteen asti ja välttää ylimääräistä ilmatilaa, erityisesti orgaanisia analyyseja varten. Poikkeuksena ovat mikrobiologiset analyysit sekä pakastusta vaativat analyysit, kuten BOD7-analyysi, joihin jätetään pieni ilmatila. Kotisivuillamme on jokaisen analyysin kohdalla mainittu näytteenotto-ohjeet.

VOC-analyyseja varten käytettävät EPA-vialit täytetään aina täyteen asti ilman ilmatilaa tai –kuplia. HS-vialit (headspace-vialit) puolestaan täytetään vain 15 ml asti (vialissa on merkki oikealla kohdalla), jolloin vialiin jää pieni ilmatila. HS-vialeja käytetään kloorattuja VOC-yhdisteitä varten, muuten riittää pelkät EPA-vialit. Katso myös oma ohje vialien täyttöön tästä

Maanäytteiden kloorattuja VOC-yhdisteitä sisältäviin analyyseihin voidaan käyttää metanolikestävöityjä vialeja. Toimitamme asiakkaillemme EPA-vialeja, jotka sisältävät valmiiksi 5 ml metanolia kestävöintiliuoksena. Vialiin otetaan n. 5 g näytettä siten, että se on täysin peittynyt nesteeseen. Tämän lisäksi tarvitaan vielä erillinen näytepussi kuiva-ainemääritystä ja mahdollisia muita analyyseja varten. Katso myös oma ohje metanolivialien käyttöön tästä.

Näyteastioita voi tilata kotisivuiltamme tai ottamalla yhteyttä näytteiden vastaanottoomme vastaanotto.hki@alsglobal.com tai +358 10 470 1202. Lähetämme näyteastioita niille näytteille, jotka analysoidaan laboratoriossamme.

Näyteastioiden normaalitoimitusaika on 7-10 arkipäivää, nopeammista toimituksista veloitamme hinnaston​ mukaisesti. Näyteastioita voi myös noutaa itsepalvelunoutona toimistoltamme veloituksetta toimiston aukioloaikojen puitteissa. Tällöin näyteastiat keräillään itse näytepisteittäin.

Näyteastiat voidaan myös merkitä valmiiksi asiakkaan näytetunnuksilla. Tällöin analyysitilaus tulee kuitenkin tehdä etukäteen Online-palvelussamme. Lisätietoa palvelusta saat vastaanotostamme.

Näytteet toimitetaan osoitteeseen:
ALS Finland Oy
Ruosilankuja 3 A
00390 Helsinki

Näytteet voi lähettää toimipisteeseemme postitse (pakettina tai kirjeenä), rahtifirman kautta (esim. Matkahuolto, TNT, DHL) tai muulla sopivalla tavalla. Varmistathan, että näytteet toimitetaan perille asti (jakeluna) ja halutussa ajassa. Näytteet voi myös tuoda itse paikan päälle Helsingin toimipisteeseemme aukioloaikojemme puitteissa. Joustavan palvelun takaamiseksi on kuitenkin hyvä ilmoittaa etukäteen näytteiden saapumisesta, etenkin pika- ja erikoisanalyysien kohdalla. Erikoispikoista (1 vuorokauden analyysi) on aina ilmoitettava etukäteen näytteiden vastaanottoon klo 15:00 mennessä. 

Näytteiden vastaanotto on auki arkipäivisin ma-pe klo 8-17. Henkilökuntaa on usein paikalla myös muina aikoina, ota tarvittaessa yhteyttä etukäteen vastaanotto.hki@alsglobal.com tai +358 10 470 1202.

Kun toimitat näytteet seuraavasti, ne huomioidaan saapuneiksi kuluvana päivänä:

  • Mikrobiologiset näytteet klo 14 mennessä
  • Erikoispika-analyysiin tulevista näytteistä (seuraavaksi päiväksi klo 9 tai 16 raportoitavat tulokset) on ilmoitettava etukäteen näytteiden vastaanottoon ja näytteet tulee toimittaa klo 14.30 mennessä
  • Kaikki muut näytteet klo 15.30 mennessä

Näytteitä on siis mahdollista toimittaa aina klo 17 asti, mutta edellä mainittujen aikarajojen jälkeen saapuneet näytteet huomioidaan saapuneiksi vasta seuraavana arkipäivänä analyysiaikaa laskettaessa.

Näytteitä voidaan noutaa pääkaupunkiseudulla maksullisen kuriiripalvelun avulla. Palvelu tilataan vastaanotostamme puhelimitse +358 10 470 1202 tai sähköpostitse vastaanotto.hki@alsglobal.com. Normaali 4 tunnin noutotilaus tulee olla tehtynä klo 11:30 mennessä, jotta näytteet ehtivät vielä saman päivän laboratoriokuljetukseen. Nopeampi noutopalvelu (1-2 h nouto) on myös useammissa tapauksissa mahdollinen. Noutopalvelun hinnaston saatte myynniltämme myynti.hki@alsglobal.com.

Tarjoamme myös näytteiden vakionoutopalveluja, tiedustele tarvittaessa lisätietoa myynnistä tai asiakaspalvelusta.

Suosittelemme tekemään analyysitilaukset ensisijaisesti Online-palvelussammeOhjeet palvelun käyttöön löytyvät tästä. Palvelussa voit myös nähdä kaikki analyysitulokset.

Tarvittaessa voit tehdä myös vapaamuotoisen analyysitilauksen ja lähettää sen vastaanoton sähköpostiosoitteeseen vastaanotto.hki@alsglobal.com tai tulostaa ja liittää näytteiden mukaan. ALS:n näytelähetteitä voit ladata kotisivuiltamme tai kysyä asiakaspalvelustamme.

Tilaukseen on hyvä merkitä näytteen kannalta tärkeitä tietoja kuten ”todennäköisesti korkea öljypitoisuus” jne., sillä tällainen tieto helpottaa näytteiden käsittelyä laboratoriossa ja mahdollistaa vastausten antamisen nopeammin. 

Jos vesinäyte sisältää kiintoainetta, näyte voidaan tarvittaessa dekantoida eli analyysiin käytetään vain näytteen vesiosaa. Osa analyyseista sisältää valmiiksi dekantoinnin tai suodatuksen, mutta useille orgaanisille analyyseille se tulee tilata erikseen. Jos siis ensisijaisesti olet kiinnostunut vain vedessä olevista analyyteista, tilaa näytteille dekantointi analyysien yhteydessä. On kuitenkin hyvä huomioida, että jos näyte sisältää esim. vedessä leijuvia partikkeleita, jotka eivät laskeudu näyteastian pohjalla, dekantointikaan ei poista kaikkia partikkeleita näytteestä.

Jos tilauksessa ei ole muuta erikseen mainittu, näytteet aina automaattisesti homogenisoidaan eli analysoidaan kokonaisuudessaan sekä vesiosa että siinä oleva kiintoaine.

Tarjouksessanne sekä kotisivuillamme on mainittu jokaisen analyysin normaali analyysiaika sekä mahdollisen pika-analyysin analyysiaika. Analyysiaika lasketaan siitä päivästä lähtien, kun vastaanotamme näytteet. Näytteiden vastaanoton jälkeen kirjaamme näytteet järjestelmäämme ja lähetämme tilausvahvistuksen. Tilausvahvistuksessa on aina mainittu analyysien arvioitu valmistumispäivä eli se päivä, jolloin tulokset raportoidaan asiakkaalle. Tilausvahvistuksen tiedot kannattaa tarkistaa aina mahdollisimman pian, jotta mahdolliset virheet saadaan korjattua heti ja vältymme tuloksien viivästymiseltä. Jos aikatauluun tulee kuitenkin viivästyksiä, ilmoitamme niistä aina erikseen jokaiselle asiakkaalle.