Kehitämme jatkuvasti laatuamme laboratorioalan johtavana toimijana. Viimeisin kehitysaskeleemme on analyysiraporttiemme turvallisuuden ja luotettavuuden parantaminen. Lisäämme jatkossa kaikkiin PDF-raportteihin digitaalisen allekirjoituksen, joka varmentaa dokumentin alkuperäiseksi ALS Limitedin sertifioimaksi raportiksi.

 

Mitä tämä tarkoittaa asiakkaillemme?

Uusi digitaalinen allekirjoitus varmentaa, että PDF-raportin alkuperäistä sisältöä ei ole muokattu tai vääristelty rapotin toimituksen jälkeen. Digitaalinen allekirjoitus purkautuu automaattisesti, mikäli analyysiraporttiin tehdään muutoksia ALS Finlandin raportoinnin jälkeen. Tällaisia muutoksia ovat esimerkiksi PDF-dokumenttien yhdistely ja muutokset dokumentin tekstissä.

Asiakkaamme pystyvät helposti havaitsemaan sertifioinnin purkautumisen raportilta puuttuvasta sinisestä allekirjoituksen varmentavasti tekstistä. Mikäli analyysiraporttia toimitetaan sidosryhmien välillä eteenpäin, pystyy raportin aitouden varmentamaan digitaalisen allekirjoituksen avulla.

Digitaalinen allekirjoitus näyttää PDF-raportilla seuraavalta (esimerkki Adobe Acrobat -ohjelmasta):

 

Tärkeää huomioitavaa:

• Analyysiraportin voi tallentaa paikalliselle tietokoneelle allekirjoituksen purkautumatta (’Save’ ja ’Save as’ -toiminnot). ’Print as PDF’ -toiminnon käyttäminen poistaa digitaalisen allekirjoituksen dokumentista.

• Kaikki PDF-lukuohjelmat eivät välttämättä tue digitaalisia allekirjoituksia. Esimerkiksi Edge-selain ei näytä digitaalista allekirjoitusta, vaikka dokumentin sertifiointi olisi tallella.

 

Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme (puh. 010 470 1200 tai sähköpostitse asiakaspalvelu.hki@alsglobal.com), mikäli analyysiraportista tai uudesta allekirjoituksesta herää kysyttävää.