Viimeisimmät uutiset

Ajankohtaista tietoa COVID-19 –viruksen vaikutuksesta ALS Finland Oy:n toimintaan

4.3.2021

Noudatamme toimistollamme alueellista maskisuositusta. Pyydämme asiakkaitamme ystävällisesti huomioimaan tämän toimistollamme vieraillessaan. Suosittelemme, että asiakkaat jättävät näytteet ALSille toimiston oven ulkopuolella olevaan näytekärryyn kontaktien välttämiseksi. 

09- ja 24h –erikoispika-analyyseihin lähtevät näytteet tulee toimittaa ALSin Helsingin toimistolle viimeistään klo 12. Koronavirustilanteen johdosta Helsingin ja Tukholman välisiä lentoja on harvennettu merkittävästi samoin kuin keväällä 2020, mistä johtuen näytteet tulee toimittaa hyvissä ajoin. Ilmoitattehan erikoispika-analyyseihin tulevista näytteistä aina etukäteen.

COVID-19 -koronaviruksen leviäminen aiheuttaa poikkeustoimenpiteitä myös meillä ALS Finlandilla. Tarkkailemme jatkuvasti Suomen viranomaisten ohjeistuksia koronavirustilanteeseen liittyen ja olemme omalta osaltamme ryhtyneet toimiin sekä henkilökuntamme että asiakkaidemme turvallisuuden takaamiseksi.

Pyrimme näillä toimilla ehkäisemään koronavirustartuntojen leviämistä sekä pitämään toimintamme mahdollisimman normaalina poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta. Tämä sivu sisältää ajantasaisen tiedon toiminnastamme poikkeusaikana.

Noudatamme suositusta työskennellä mahdollisuuksien mukaan kotona. Henkilökuntamme on jakautunut kahteen tiimiin, toimisto- ja etätyövuoroon, mistä johtuen toimistollamme on tällä hetkellä normaalia vähemmän henkilökuntaa. Pyydämme asiakkaitamme ystävällisesti huomioimaan henkilökuntavajeen esimerkiksi näyteastiatilauksia tehdessään: ilmoitathan tilauksistasi hyvissä ajoin ja mikäli tilauksesi on suuri ja aikataulusi kiireellinen, otathan meihin yhteyttä. Lisäksi toivomme, että näytteet tuodaan ALSille mahdollisimman hyvissä ajoin. Kaikissa erikoistapauksissa pyydämme ottamaan meihin yhteyttä etukäteen viivästysten välttämiseksi.

Me ALS Finlandilla olemme ottaneet käyttöön THL:n asettamat suositukset hyvästä käsihygieniasta sekä kasvomaskin käytöstä ja toivomme, että myös asiakkaamme noudattavat ohjeistusta ALS Finlandille näytteitä tuodessaan. Mikäli siis tuot näytteitä ALSille, noudatathan käsihygieniaohjeistusta ja peset kätesi saippualla sisääntulokäytävän wc-tilassa. Lisäksi wc:stä ja vastaanottohuoneesta löytyy myös käsidesiä, jota voi käyttää tarpeen mukaan. 

Voit myös jättää näytteet oven ulkopuolelle, josta henkilökuntamme voi käydä ne hakemassa. Ilmoitathan tästä etukäteen tai soita ovikelloa ja haemme näytteet sisälle.

Mikäli olet tilannut näyteastioita, voimme toimittaa ne teille kuriiripalvelulla tai vaihtoehtoisesti jättää toimistomme oven ulkopuolelle, josta voitte ne käydä noutamassa. Tulemme olemaan teihin yhteydessä käytännön järjestelyihin liittyen, mikäli kanssanne on sovittu näyteastianoudosta.

THL:n ohjeistusta noudattaen, varotoimenpiteenä koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi, olemme sitoutuneet jäämään kotiin flunssa- tai muiden hengitystieoireiden ilmaannuttua. Pyydämme ystävällisesti, että noudatatte osaltanne tätä ohjeistusta. Näytteiden tuominen tai vierailu ALSin toimistolla sairaana ei ole sallittua.

Näytteitä voi siis edelleen lähettää suoraan laboratorioon normaaliin tapaan. Lisäksi Matkahuollolla ja Postilla voi myös toimittaa näytteitä suoraan toimistollemme Helsinkiin. Seuraamme logistiikkapalvelujen tiedoitteita mahdollisten muutosten varalta. Jotkin logistiikkapalvelut (kuten Matkahuolto) ovat vähentäneet kuljetuksia eri kaupungeista. Otattehan tämän huomioon näytteitä lähettäessänne. Ajantasaisen tiedon löydät seuraavista linkeistä:

Matkahuolto 
Posti 

Tämänhetkisen tiedon mukaan laboratorioidemme toiminta jatkuu normaalisti myös näissä poikkeusolosuhteissa. Laboratoriomme noudattavat maidensa viranomaistensa suosituksia toimintansa ylläpitämiseksi ja toimittavat meille päivittäin ajankohtaisen tiedon mahdollisista muutoksista.

Yllä olevat varautumistoimenpiteet ovat väliaikaisia ja noudatamme toimenpiteitä toistaiseksi. Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja pidämme asiakkaamme ajan tasalla, mikäli toimintaamme tulee muutoksia.

Autamme mielellämme kaikissa kysymyksissä, joita tämä teissä herättää. Voitte soittaa joko numeroon +358 10 470 1200 (asiakaspalvelu) tai +358 10 470 1202 (näytteiden vastaanotto) tai lähettää sähköpostia osoitteisiin asiakaspalvelu.hki@alsglobal.com ja vastaanotto.hki@alsglobal.com.

Yhteistyöterveisin,
ALS Finland Oy