Mikromuovi - analyysi

Mikromuovien analysointi

ALS tarjoaa mikromuovien analysointia vedestä. Labotoriossa orgaaninen aines hajotetaan ennen analyysia ja kvalitatiivinen analyysi suoritetaan SEM-tekniikalla (pyyhkäisy-elektronimikroskooppi). Analyysissa tunnistetaan hiukkaset, jotka ovat 10 µm ja 1 mm väliltä. Erillisestä pyynnöstä pystymme analysoimaan joka 1 µm kokoisia hiukkasia. Tuloksena raportoidaan eri hiukkastyypit prosentteina, mukaan lukien muovihiukkaset, ja lisäksi ilmoitetaan hiukkasten määrä / tilavuus. 

Analyysi Näyteastia Näytemäärä
Mikromuovi vedestä 250 ml tumma lasipullo 250 ml (min.100 ml)

ALS-laboratorio Tukholmassa on kehittänyt menetelmän, jonka avulla voidaan määrittää mikromuovit vedestä.

ALS:n mikromuovianalyysi on paketti A-4h (Partikkelimääritys, mikromuovit kvalitatiivisesti vedestä). Analyysiin tarvitaan 250 ml näytettä (vähintään 100 ml) ja suosituksena on ottaa näyte lasipulloon.

Lisätietoa analyysipaketista löydät tästä.

Tästä linkistä voitte ladata esitteemme mikromuoveista.

Haluatko tarjouksen mikromuovianalyysista tai lisätietoa analyysista?

Täytä yhteydenottolomake oikealla tai ota meihin yhteyttä soittamalla numeroon 010 470 1200 (asiakaspalvelu) tai lähettämällä sähköpostia osoitteisiin asiakaspalvelu.hki@alsglobal.com tai myynti.hki@alsglobal.com.

Mikromuovit

Ympäristöön päätyvät mikromuovit ovat olleet esillä paljon viime aikoina. Tutkimukset ovat osoittaneet, että mikromuoveja esiintyy tuotteissa, joita käytämme päivittäin, kuten pullovedessä, vaatteissa ja kosmetiikkatuotteissa. Muovit hajoavat hyvin hitaasti ympäristössä ja suuri määrä muovia vesistöissä voi vahingoittaa vesieliöstöä. ALS tarjoaa analyysin mikromuovien määrittämiseen vedestä. Menetelmässä tunnistetaan 10 µm - 1 mm hiukkaset (tarvittaessa pyynnöstä myös 1 µm hiukkaset).  

Mitä ovat mikromuovit?

Määritelmän mukaan mikromuovit ovat erittäin pieniä, alle 5 mm kokoisia muovihiukkasia, mutta suurin osa mikromuoveista on alle 1 mm kokoisia. Mikromuoveja lisätään tarkoituksellisesti eri tuotteisiin, kuten hygienia- ja kauneustuotteisiin, mikroskooppisina muovipalloina eli mikrohelminä. Muovipelletit, joita käytetään raaka-aineena teollisuudessa, ovat tahattomasti levinneet ympäristöön niiden kuljetuksen ja tuotannon aikana. Näitä partikkeleita kutsutaan primäärihiukkasiksi. Mikromuovit voivat myös syntyä suuremmista muovijätteistä, jotka hajoavat yhä pienempiin ja pienempiin osiin. Näitä partikkeleita kutsutaan sekundäärihiukkasiksi.

Mistä mikromuovia syntyy?

Mikromuoveja päätyy ympäristöön lukuisista eri lähteistä. Tutkimuksien mukaan merkittäviä lähteitä ovat mm. tienpintojen ja autonrenkaiden kuluminen, keinotekoinen nurmikko, synteettiset kuidut, jotka irtoavat vaatteiden pesusta ja teollisuustuotannosta sekä muovin käsittely. Hygieniatuotteet, kuten hammastahnat ja saippuat, jotka sisältävät tarkoituksellisesti lisättyjä mikrohelmiä, lisäävät myös muovin leviämistä ympäristöön.

Muovijäte, joka päätyy ympäristöön kierrätyksen sijaan, hajoaa ympäristössä lopulta myös pieniksi muovihiukkasiksi.

Varmasti ei tiedetä vielä kuinka paljon esim. tienpinnoista päätyy hiukkasia vesiin. Hygienia- ja kauneustuotteiden sekä keinokuituvaatteiden pesun yhteydessä mikromuoveja kuitenkin päätyy meriin jätevesien mukana, sillä jätevedenkäsittelylaitokset eivät pysty erottamaan vedestä kaikkea mikroskooppista jätettä, joka huuhtoutuu veden mukana viemäriin.   

Ota meihin yhteyttä