Viimeisimmät uutiset

Menetelmävaihdos kiinteiden näytteiden syanidianalyyseissa

16.12.2019

Olemme siirtyneet käyttämään uutta menetelmää kiinteiden näytteiden syanidianalyyseissa. Uusi menetelmä on edelleen spektrofotometrinen ja se pohjautuu standardeihin CSN 75 7415, CSN EN ISO 17380 ja CSN EN ISO 14403-2.

Tilauskoodit muuttuvat seuraavasti: kokonaissyanidin tilauskoodi vaihtuu vanhasta S-CNT-PHO uudeksi S-CNT-CFALL ja vastaavasti vapaan syanidin S-CNF-PHO vaihtuu koodiksi S-CNF-CFALL.

Määritysraja nousee 0,1 mg/kg:sta kuiva-ainetta kohden 0,4 mg/kg:ksi kuiva-ainetta kohden. PIMA-asetuksen kynnysarvo on 1 mg/kg kuiva-ainetta kohden, joten myös uudet analyysit täyttävät asetuksen raja-arvot.

Uudet analyysit tehdään suoraan Prahan päälaboratoriossamme, joten laboratorion sisäinen logistiikka vähenee. Uusi menetelmä on myös automaattinen verrattuna vanhaan manuaaliseen menetelmään. Täten analysointiaika lyhenee ja kahden työpäivän pika-analyysi mahdollistuu.

Menetelmävaihdos ei aiheuta erillisiä toimenpiteitä, vaan vaihdamme analyysit automaattisesti kirjausvaiheessa, jos lähetteellä on käytetty vanhoja analyysikoodeja. Myös hinta pysyy samana kuin vanhoissa analyyseissa. Mikäli jotain kysyttävää ilmenee, asiakaspalvelumme auttaa mielellään.