Viimeisimmät uutiset

Analysoi mikromuovit ALS:lla

2.5.2018

ALS on yksi harvoista laboratorioista Suomessa, joka tarjoaa mikromuovien analysointia vedestä. Kehittämässämme menetelmässä määritetään hiukkaset, jotka ovat kooltaan 10 µm – 1 mm (erillisestä pyynnöstä pystymme analysoimaan joka 1 µm kokoisia hiukkasia).

Orgaaninen aines hajotetaan ennen analyysia ja kvalitatiivinen analyysi suoritetaan SEM-tekniikalla (pyyhkäisyelektronimikroskooppi). Tuloksena raportoidaan eri hiukkastyypit prosentteina, mukaan lukien muovihiukkaset, ja lisäksi voidaan ilmoittaa hiukkasten määrä / tilavuus.

Määritelmän mukaan mikromuovit ovat erittäin pieniä, alle 5 mm kokoisia muovihiukkasia, mutta suurin osa mikromuoveista on alle 1 mm kokoisia. Mikromuoveja lisätään tarkoituksellisesti eri tuotteisiin, kuten hygienia- ja kauneustuotteisiin, mikroskooppisina muovipalloina eli mikrohelminä. Mikromuovit voivat myös syntyä muovituotteista, jotka kuluvat tai hajoavat ympäristössä muovihiukkasiksi. Veteen päätyvä runsas määrä muovia voi aiheuttaa suurta vahinkoa meriympäristölle ja sen organismeille.

Lue lisää mikromuoveista ja mikromuovien analysoinnista tästä.

Lataa myös esitteemme mikromuoveista tästä.