Viimeisimmät uutiset

PFOS, PFOA ja muut PFAS-yhdisteet

5.2.2018

Perfluorialkyyliyhdisteet, jotka tunnetaan myös nimellä PFAS-yhdisteet (aikaisemmin käytettiin myös nimitystä PFC-yhdisteet) ovat ryhmä synteettisiä kemikaaleja, joita on käytetty useissa yleisissä kotitaloustuotteissa ja erikoissovelluksissa, kuten keittiötuotteiden tarttumattomissa pinnoituksissa, huonekalujen likaa hylkivissä pinnoitteissa, elintarvikepakkauksissa sekä palosammutusvaahdoissa.

Perfluorioktaanisulfonaatti (PFOS) ja perfluorioktaanihappo (PFOA) kuuluvat tähän kemialliseen ryhmään. Nämä kemikaalit voivat päätyä ympäristöön niiden tuotannon tai yhdisteitä sisältävien tuotteiden käytön seurauksena. Yhdisteet ovat hyvin pysyviä eivätkä ne hajoa luonnollisesti ympäristössä, jonka vuoksi ne voivat säilyä pitkään sekä ympäristössä että eliöissä. Tämä on aiheuttanut huolta näiden yhdisteiden terveysvaikutuksista ihmisille ja eliöille ja niitä tutkitaankin jatkuvasti. 

ALS tarjoaa standardin ISO 17025 mukaan akkreditoituja analyyseja PFOS- ja PFOA-yhdisteille sekä muille perfluorialkyyliyhdisteille vesi- ja maanäytteistä. Sekä vesille että maille on tarjolla kolme pakettikokonaisuutta: suppea, keskikokoinen ja laaja paketti. Lisäksi valikoimasta löytyy juomavesille erikseen alhaisen määritysrajan paketit. Katso myös lisätietoa PFAS-sivuiltamme.

Ota yhteyttä myyntitiimiimme lisätietoja hintatiedusteluja varten:
Sähköposti: myynti.hki@alsglobal.com
Puhelin: 010 470 1207 (Vesa Kesälahti)