Viimeisimmät uutiset

ALS tarjoaa myös kliinisten näytteiden metallimäärityksiä ja isotooppianalyyseja

23.8.2017

ALS:n analyysivalikoimasta löytyy myös kliinisten näytteiden alkuaineanalyyseja ja isotooppianalyyseja. Kliinisten näytteiden korkealaatuisella, täysin akkreditoidulla metallianalyysillamme voidaan määrittää jopa 67 alkuainetta eri pitoisuustasoilla, myös erittäin alhaisilla pitoisuuksilla, kehon eri nesteistä. Tarjoamme myös laajan valikoiman isotooppianalyyseja radiogeenisille ja stabiileille alkuaineille, kuten muun muassa alkuaineille Pb, Sr, U, Fe, Zn, B, Li ja Cd. Lisätietoa voitte lukea isotooppi-sivustoltamme.

Mihin isotooppianalyyseja hyödynnetään?

Tietyn alkuaineen isotooppikoostumusta voidaan käyttää sormenjälkenä, joka antaa arvokasta tietoa prosesseista, jotka alkuaine on läpikäynyt. Isotooppikoostumus vaihtelee ja siihen vaikuttaa muun muassa alkuaineen alkuperä, sää, biologiset ja biokemialliset prosessit tai materiaalin geologinen ikä. Tästä syystä isotooppianalyyseja hyödynnetään monissa sovelluksissa, kuten esimerkiksi geologiassa, geokronologiassa ja alkuperätutkimuksissa sekä saasteiden ja altistumislähteiden jäljittämisessä.

Miksi kliinisten näytteiden metallianalyysi on tarpeen?

ALS Scandinavia tarjoaa 67 alkuaineen akkreditoituja analyyseja verestä, seerumista, plasmasta ja virtsasta. Samaa analyysimenetelmää voidaan soveltaa myös muihin biologisiin matriiseihin, kuten hiuksiin, kehon nesteisiin, kynsiin yms.

Metalleille altistumisen lähteitä on lukuisia: elintarvikkeet, joita syömme ja juomme, elinympäristömme tai käyttämämme kulutustuotteet. Tietyt ammattiryhmät altistuvat metallikuormitukselle työssään, jolloin säännöllinen biomonitorointi on tarpeen. Metallipitoisuuksien analysointi verestä, seerumista, plasmasta tai virtsasta onkin olennainen osa useita tieteenaloja, ja sitä hyödynnetään muun muassa:

  • Työlääketieteessä
  • Lääketieteessä
  • Kliinisessä ja ei-kliinisessä tutkimuksessa
  • Tutkimustyössä
  • Oikeuslääketieteessä
  • Ravitsemustieteessä

Metallianalyysit veri-, virtsa-, seerumi- ja plasmanäytteistä suoritetaan korkean resoluution ICP-MS:llä.

Jos tarvitset lisätietoja palveluistamme tai haluat pyytää tarjouksen, ota yhteyttä meihin:
Puhelin: +358 10 470 1200
Sähköposti: asiakaspalvelu.hki@alsglobal.com